EFTERUDDANNELSE


EFTERUDDANNELSE OG SUPERVISION FOR KUNSTTERAPEUTER OG KREATIVE TERAPEUTER


Når du tager rollen som terapeut alvorligt – og kreativt.


Efteruddannelse

Efteruddannelsesforløb i Kunstterapeutisk Integral Traumeterapi (KIT). 

Vil du lære at arbejde effektivt, helhedsorienteret og kreativt med traumer?

Kunstterapeutisk Integral Traumeterapi er et to-årigt kunstterapifagligt efteruddannelsesforløb i kunstterapeutisk traumearbejde for færdiguddannede kunst- eller kreative terapeuter, der arbejder med klienter, eller gerne vil det.

Det er et årsforløb for aktive kunstterapeuter og kreative terapeuter, der vil lære at arbejde effektivt, kreativt og helhedsorienteret med traumer.

Vi lever i en traumatiseret verden, og som terapeuter møder vi traumer hver dag. Forskningen og den kliniske erfaring om traumer vokser, og vores metoder er i dag langt bedre end for få år siden.

Men kan vi arbejde kreativt med os selv og klienter, der er traumatiserede? Er det ikke farligt at åbne op på den måde, og mister vi måske grebet og sikkerheden i terapien? Og omvendt, behøver vi at give slip på det legende og kreative, når vi arbejder med noget så svært som traumer?

Denne efteruddannelse foreslår en kunstterapeutisk og kreativ vej til effektivt, sikkert og respektfuldt klinisk arbejde med traumer.

Du får næring til dig selv og færdigheder til at arbejde med nogle af de mest udfordrende temaer i terapi på en kærlig, effektiv og kreativ måde, der støtter både dig og dine klienter.

Vi arbejder over to år på tre niveauer:

 1. Kroppen og traumer
 2. Psyken og traumer
 3. Sjæl og ånd og traumer

De fire moduler over i alt otte dage per år er baseret på den nyeste neuroaffektive viden om traumer, psykologiske tilgange til arbejdet med dissociation i psyken, og en dybdepsykologisk tilgang til arbejdet med sjæl og ånd.

Forløbet er for dig, der er trænet terapeut, der gerne vil lære avancerede værktøjer til det kunstterapeutiske arbejde med traumer, som du kan bruge med dine klienter eller patienter.

For at deltage, skal du være motiveret til ny læring og have en aktiv, personlig kunstterapipraksis eller job, hvor du bruger kunstterapi eller kreative terapier med klienter.

Forløbet er designet til at udvikle dine færdigheder i arbejdet med traumatiserede klienter, samt din kreativitet og selvtillid som terapeut. Du vil få redskaber, teoretisk overblik og praktisk erfaring til dit professionelle arbejde med klienter. 

Modulerne foregår online så du kan være med fra hele verden. Fremtidige integrationsmoduler efter onlineforløbet vil blive tilbudt med fysisk fremmøde, når det bliver muligt.

De fire moduler reflekterer de tre områder, vi arbejder med i KIT, samt integration af metoderne. For hvert modul er der en kort øvedag, hvor du, sammen med de andre i gruppen, sikrer dig at du kan bruge metoderne på et professionelt niveau i din praksis.

Modulerne er multimodale, det vil sige, at vi arbejder med alle kunstarterne, herunder dans, billeder, drama, stemme/lyd, og aktiv imagination.

De fire moduler:

 1. Kroppen og traumer: Hvordan arbejder vi kunstterapeutisk, når kroppen er i kamp, flugt, frys eller kollaps? En ressourceorienteret, neuroaffektiv og sanseorienteret tilgang til traumearbejdet. 
 2. Psyken og traumer: Hvordan arbejder vi kunstterapeutisk, når de samme smertefulde, psykologiske mønstre gentager sig, og ikke vil rykke sig? Arbejde med kommunikation og integration af dele i psyken, herunder effektivt og blidt indre barn og dommer-arbejde. 
 3. Sjælen og traumer: Hvordan arbejder vi, når selve psykens essens-kerne er traumatiseret? Kalscheds teori om den personlige essens og de arketypiske forsvar i klinisk praksis. 
 4. Ånd og traumer, ritual for at skabe den nye fortælling og fornyet livsmening

Forskellen på første og andet år:

Vi gennemgår de fire moduler og tre niveauer begge år. Men hvor første år har sit fokus på din personlige udvikling og arbejdet med dine egne traumer, fokuserer andet år på, at du udvikler dig som terapeut, og bliver klar til at bruge metoderne med klienter.

Prisen for forløbet er:

D. Kr. 12,900 per år ved tilmelding eller ratebetaling med 10 bindende betalinger af D.kr. 1500 månedligt fra din tilmelding. 

Efteruddannelsesforløbet inkluderer:

 • Ansøgningsskema og tilbud om informationssamtale med mig, hvor du kan opdage, om efteruddannelsen er noget for dig, og sætte dig klare mål for din deltagelse. 
 • 4 lette-at-gå-til online-moduler på min onlineskole, med noter, videoer, øvelser og mere, du kan beholde, så længe du vil, og vende tilbage til, når du har behov for inspiration og støtte. Se onlineskolen her: https://karin-von-daler-healing-arts.teachable.com/p/kunstterapeutisk-traumebehandling-for-terapeuter
 • 8 live undervisningsdage, som du kan tage hjemme i din egen stue, lige meget hvor i verden, du befinder dig. Undervisningsdelene af webinarerne kan optages, så du kan have dem til senere brug.
 • Projekt eller case, som du laver på egen hånd og dokumenterer som skriftlig opgave til mig og fremlæggelse i gruppe.
 • Feedback på dit projekt.
 • Litteraturliste (mest på engelsk).
 • I alt mindst 60 timer med teoretisk undervisning, oplæg, oplevelsesorienteret læring, demonstrationer, diskussion, supervision, gruppeøvning og egne studier. 
 • Diplom for fuld deltagelse og færdiggørelse af forløbet. 

Efter tilmelding og betaling holder jeg din plads. Du kan melde fra og få din betaling tilbage senest to uger inden kursusstart. Du får den fulde betaling tilbage minus et depositum på 1600 kroner. Hvis du efter første undervisningsmodul har lavet alle opgaver og læsning og deltaget fuldt ud, men ikke er tilfreds, giver jeg dig også din kursusbetaling tilbage, minus de 1600 kroner i depositum. Herefter hæfter du for fuld betaling for kurset.

Hvem kan deltage?

Pår første år kan færdiguddannede kunstterapeuter eller kreativt orienterede terapeuter, der allerede arbejder med klienter, eller gerne vil det være med. Kurset forudsætter, at du er motiveret, kan lære selvstændigt, og har en positiv indstilling til gruppearbejde og til at støtte andre – og til at arbejde online. Det forudsætter også, at du har været i egenterapi, og selv sørger for at få støtte, hvis du kommer i kontakt med traumatisk materiale, der kræver terapi.

På andet år kan du deltage med samme forudsætninger som første år, og det, at du har taget hele første år. Det er også en forudsætning for at tage andet år, at du har klienter, du kan bruge metoderne med.

Hvornår går vi i gang?

Vi starter i efteråret 2021. Klik her for at skrive dig på listen. Der er åbent nu for ansøgninger til første år. Der er i alt 11 pladser og der er mange ansøgere. Skriv til mig i dag for at få dit ansøgningsskema.


Individuel supervision

Det er først, når du tager terapeutrollen alvorligt, at du også kan være kreativ i den.

Kunstterapeutisk supervision og efteruddannelse for kreative terapeuter.

Vil du lykkes som terapeut – og samtidig være autentisk dig? Vil du lære at bruge kunst og kreativitet i dit arbejde med klienter? Kan du forestille dig en praksis fuld af trygge klienter, der er glade for at gå hos dig, og bliver ved med at komme tilbage? I supervision og undervisning hos mig fokuserer jeg på at:

Du oplever at bruge din egen kreativitet som en bærende ressource og kilde til energi i den terapi, du tilbyder andre.

Du lærer at være en terapeut, du selv ville være tryg ved at gå hen til, og som tager ansvaret og rollen som terapeut alvorligt.

En, der er moden og arbejder med sig selv – og bidrager til andres heling. Som sætter uddannelse, egenterapi, erfaring og etik før ego. Jeg hjælper dig med at forholde dig professionelt til de faglige og etiske problemstillinger, du møder, når du arbejder med klienter.

Du kan vælge at gå hos mig i individuel supervision eller i gruppe med andre. Jeg anbefaler, at du starter med individuelle timer.


Gruppesupervision

Denne her kreative supervisions- og udviklingsgruppe har kørt i 10 år og hjulpet mange terapeuter til en succesfuld, kunstterapeutisk eller kreativ praksis.

 • Kunstbaserede, kunstterapeutiske og kreative metoder, der gør læringen både dyb, blivende og sjov.
 • Støttende, varm og tryg, gruppe, hvor du møder ligesindede, der kan blive dine nye kolleger.
 • Fokuserer på udviklingen af din professionelle identitet som kreativ terapeut og på at give dig de færdigheder, du har brug for, når du kører en moderne, kreativ terapipraksis.
 • Både fysiske møder og onlinemoduler, du kan arbejde med derhjemme – og have til at gå tilbage til senere.
Der er venteliste til denne gruppe. Skriv dig op her, så du får plads, når jeg åbner igen.

“Jeg blev meget berørt af vores session, og er det stadig. Lavede den kreative proces med barnet fra supervisionsdagen med en klient i kunstterapi. Det virker.”
– Stine, kunstterapeut.

“Det er så spændende, relevant og virkningsfuldt!”
– Rikke, lærer og kunstterapeut.

“En elegant formidlet traumemodel.”
– Marie, psykoterapeut.