Find ro og visdom i dig selv i en ustabil tid

Find ro og visdom i dig selv i en ustabil tid

Find ro og visdom i dig selv i en ustabil tid 1440 1079 Karin von Daler Healing Arts

Efteråret er her og jeg føler mig klar til at sætte tempoet ned og give mig selv tid til selvheling. Jeg vil sætte mig i en hyggelig stol og læse. Jeg vil have min dagbog ved siden af mig og notere tanker og idéer. For mig giver det en helt anden ro end skærmens kunstige, flimrende og blå lys og de konstante nyheder om alverdens kriser.

Men i foråret opdagede jeg, at jeg havde været så meget på skærmen i de sidste par år, at jeg havde glemt, hvordan man læser en almindelig bog! 

Bagefter har jeg spurgt mange andre, der siger, at de også har svært ved det. Hvad med dig?

Jeg snakker ikke om ordblindhed eller generelle læsevanskeligeder her – min kære mand har kæmpet med ordblindhed hele sit liv, og det er en helt anden problematik.

Jeg snakker om, at vi glemmer at give ro og tid til at være stille, reflektere, tage noget langsomt ind og forme nye tanker i os selv. 

Forskning viser, at vores koncentrationsevne er gået voldsomt ned – og stress op – siden vi allesammen fik diverse computere og internet. Forstå mig ret: jeg bruger teknologi med stor taknemmelighed og glæde (ligesom lige nu!). 

Men jeg har opdaget, at det er nødvendigt at sætte tempoet ned og skrive eller tegne i hånden eller læse for at min hjerne fungerer og har balance.

Jeg har opdaget, at læsningen og roen er fundamentet for at kunne skabe, for at kunne løse problemer og for at få nye idéer. 

Hvis du har lyst til at læse og reflektere, vil jeg dele den nye bog om ekspressiv kunstterapi, jeg har været med til at skrive, som er lige på trapperne. Du kan forudbestille her med rabat, hvis du bruger koden AF2E lige her

Det er et omfattende værk, der forklarer, hvordan man integrerer bevægelse, lyd, kunst, leg, billeder, drama og andre multisensoriske praksisser i psykoterapi. Bogen fletter den nyeste teori og forskning sammen med masser af praktiske anbefalinger til at forbedre kommunikationen og støtte regulering, tilknytning, traumeheling og sensorisk integration.

Mit kapitel handler om min metode, Creative Mindfulness, som netop hjælper med at finde ro, balance og regulering i vores følelser gennem kreativitet. 

Her er en af mine øvelser, som du kan prøve lige nu:

Forestil dig, hvordan din indre ro og visdom ville se ud, hvis den var her i rummet. Hvilken slags kropsholdning ville den have? Hvordan ville det bevæge sig? Hvordan ville den lyde, når den talte? Du kan lege med at forme den i luften. Mærk den med hænderne. Og du kan gå videre med at gå i dialog med din ro og visdom, og stille den nogle vigtige spørgsmål og høre, hvad den vil fortælle dig lige nu. 

Tak for at du læste den ordrige beskrivelse!

Hvis du har lyst til at læse bogen mens jeg gør og fortælle mig dine refleksioner om den, vil jeg meget gerne høre fra dig. 

Tak fordi du læste med.

Jeg ønsker dig et roligt og reflekteret efterår.

Kærlig og kreativ hilsen

Karin

Kunst på bloggen er af Karin von Daler ©