Følelsernes forår

Følelsernes forår

Følelsernes forår 896 671 Karin von Daler Healing Arts

Bliver du tit overvældet af dine følelser, eller har du svært ved at mærke dem? Eller måske lidt af begge dele? Sådan har de fleste det i dag vist, for vi har glemt den ældgamle følelsernes alkymi.

Læs videre, hvis du vil have den kunstterapeutiske og alkymiske øvelse, jeg bruger og er blevet vild med.

Dine følelser giver dit liv mening, farve, duft og smag. De peger på, hvad du vil, kan lide, er bange for, synes er vigtigt, og hvor din grænser går. Men de kan også overvælde dig, så du bliver stresset, angst eller deprimeret eller tage over, så dine valg og handlinger bliver ukloge og skader dig selv og dine forhold til andre. Middelalderens alkymikere, der arbejdede med at forædle og forvandle alle mulige stoffer til guld, forstod i mangle tilfælde også alkymi som et åndeligt arbejde med at forvandle og forædle det menneskelige sind.

Moderne emotionel alkymi, som Tara Bennett-Goleman, amerikansk psykolog og forfatter, har udviklet som metode, handler om, at det at arbejde med dine følelser, kan være forvandlende for din psyke.  Det kan hjælpe dig ud af stive reaktionsmønstre, blive mere rummelig, bevidst og måske endda klogere og kærligere.

Hvilken slags emotionel alkymi har du brug for? Hvis du har tendens til at undertrykke følelser, kan det være, du gerne vil lære at udtrykke dem mere og sætte grænser overfor andre. Eller, hvis du har tendens til at eksplodere og overreagere, skal du måske lære at rumme din følelser og tænke en ekstra gang, inden du handler. Men fælles for alt godt arbejde med følelser er, at målet er at kunne mærke, sætte navn på, rumme og udtrykke følelser, og selv vælge, hvornår du vil gøre hvad. Det gælder om at være i kontakt med, rumme, beherske eller forvandle den enorme energi, der er i dem.

“Når vi heles…åbnes vores hjerter op for at føle fuldt ud. Kraftige følelser, dybe uudtalte dele af os selv opstår, og vores opgave…er først at lade dem bevæge sig gennem os, derefter at genkende dem og lade dem synge deres sange.”Jack Kornfield, amerikansk buddhistisk lærer og forfatter.

Vil du have en kreativ øvelse til at forvandle dine følelser?
1. Det første skridt er ikke at reagere, men at vente. Mærk følelsen i kroppen. Sig ja til den, og mærk, hvor den er i kroppen og hvad den gør.
2. Beskriv med sansesprog for dig selv, hvilken form den har, hvilken farve, temperatur, tyngde osv. Giv følelsen et navn, f.eks vrede.
3. Hvis du har stressende tanker om situationen, så vend dem, så de bliver mere neutrale og beskrivende. F.eks: “Jeg kan ikke holde X ud.” kan blive til: “Jeg bliver vred og ked af det når X gør…”
4. Forestil dig nu, at du kontakter din indre viskvinde. Bed hende om hjælp, og spørg hende hvad hun ville gøre med den følelse, du har lige nu, eller hvad der er mere sandt, end du ved lige nu. Læg mærke til hendes svar.
“Lad alt ske for dig: skønhed og rædsel. Bare fortsæt. Ingen følelse er endelig”
Rainer Maria Rilke

På mine nye selvhelingskort, som snart udkommer som online kursus og fysiske kort, kan du få mange flere af denne slags tips, kreative øvelser, billeder og tanker. Du kan skrive dig op på venteliste til kurset ved at skrive en mail til mig. Bare svar her eller tryk på knappen nedenfor.

Kærlige hilsner og tak for at du læste med, det glæder mig meget.

Karin