Fra stress til kreativitet i krisetid

Fra stress til kreativitet i krisetid

Fra stress til kreativitet i krisetid 1499 2000 Karin von Daler Healing Arts

Hvordan går det med dig og med din kreativitet?

Er den det sidste du tænker på i en tid, hvor så meget er svært, eller sprudler den mere end nogensinde, fordi du, sammen med moder jord, har fået en pause fra dagligdagen, forbruget, stressen?

Jeg tror på at kreativiteten – den skabende energi – er den stærkeste kraft i universet. Den er det anker, jeg altid kommer hjem til (selvom det godt kan vare lidt inden jeg husker det…;).

Hver gang jeg glemmer at jeg må skabe for at leve, får jeg det ret hurtigt dårligere, end jeg behøver at have det. Mit liv mister farve og mening. Jeg kender mange, der har det på samme måde.

Og der er mange måder, at skabe på…det behøver ikke være foran et lærred. Det kan være de forhold, du skaber til andre, den sundhed, du arbejder på for dig selv, de ideer du har til at gøre livet bedre for dig og andre.

Du får her det ritual, jeg bruger til at navigere kreativt i stress og forandring!

Jeg har designet det til at nå krop, sind og ånd, eller med en moderne metafor, reptilhjernen, pattedyrshjernen og storhjernen. Den tager fra 3 til 10 minutter at lave.

Sådan her gør jeg når jeg er ved at miste min skabende retning, føler mig presset, urolig, fastlåst….:

1. Berolig reptilhjernen:

Reptilhjernen har groft sagt bare behov for at være tryg, på det mest basale overlevelsesplan. Så først går jeg efter basal tryghed her, hvor jeg er.

Jeg MÆRKER  efter i min krop og tillader uroen (eller hvad jeg nu mærker) at være der. Så mærker jeg gulvet under mig, stolen, eller hvad der nu er…

Så sidder jeg ligeså stille og ser mig omkring, og finder nogle ting omkring mig, jeg “hilser” på. Jeg kommer langsomt HELT til stede ved at være opmærksom på farver, former osv omkring mig.  Hvis jeg har god tid danser eller går jeg lidt rundt i rummet, langsomt og roligt og tager det hele ind.

2. Forbind dig med pattedyrshjernen:

Pattedyrshjernen vil  – hvis jeg må sige det lidt forenklet – gerne være tryg i forholdet til andre, den vil gerne høre til – den vil ses, mødes, høres.

Så nu lægger jeg mærke til, hvad jeg FØLER og går efter følelsesmæssig tryghed og det, at føle mig hørt, set og mødt. Og jeg laver et mini-rollespil med mig selv:

Jeg spørger bogstavelig talt mig selv: Karin, hvordan har du det? Så får jeg et svar (bange, ked af det, vred, glad osv…)

Så siger jeg tilbage til mig selv (min familie er vant til, at jeg har specielle vaner!), Karin, jeg hører at du føler dig (indsæt bange, ked af det osv.)…. Jeg bliver ved, indtil jeg føler mig rolig, hørt, set, mødt og kærligt passet på. Det virker, når jeg faktisk gør det.

3. Aktivér storhjernen og pandelapperne:

Nu er jeg klar til at bruge min kreativitet og imagination til at få fat i mine bedste ressourcer – min intelligens, mine ideer, mine visioner – og komme i kreativt flow.

Jeg tænker på og husker, hvornår jeg er mest empatisk, afslappet, kompetent, kærlig, grounded osv. Det kan være når jeg underviser, når jeg er ved havet, når jeg danser, når jeg viser andre omsorg eller når jeg vasker op – det behøver ikke være noget fint.

Så forestiller jeg mig, at jeg er der nu og lægger mærke til, hvad jeg mærker i kroppen, ser, hører, tænker, føler, gør og siger…Jeg bader i det og ankrer mig selv ned i oplevelsen, lader den brede sig ind i alle celler og ud omkring mig, så jeg kan huske den.

Så spørger jeg mig selv, hvordan denne her stærke del af mig, ville håndtere den følelse eller oplevelse, jeg står med lige nu. Her kan jeg godt lide at skrive lidt ned, om hvor anderledes jeg kan håndtere og være med min stress eller uro, når jeg møder den fra den stærkeste og mest modne del af mig selv.

Nu er det din tur. Hvis du har lyst, så prøv det endelig.

Lad os bruge og næres af kreativitetens kraft sammen mens vi går igennem forandringernes tid. Det er vores tid nu.

Kærlig hilsen,

Karin