Hvordan passer du på dig selv? Sådan skaber du det perfekte morgenritual

Hvordan passer du på dig selv? Sådan skaber du det perfekte morgenritual

Hvordan passer du på dig selv? Sådan skaber du det perfekte morgenritual 2560 1919 Karin von Daler Healing Arts

Hvordan går det med din selvomsorg? I krisetider som nu, er vi allesammen under pres, og vi fornemmer nok allesammen, at vi har brug for at gøre vores liv bæredygtigt.

Forskellige visdomstraditioner og influencere vil gerne fortælle, at deres selvomsorgsritualer er de rigtige. Jeg tror, at det bedste ritual er det, du bevidst skaber til at støtte op om de udfordringer, du har lige nu og om de styrker i dig selv, du gerne vil nære. 

For at gøre det let for dig, vil jeg give dig den skabelon, jeg bruger for at bygge og ombygge mit ritual igen og igen. Det er bygget på 40 års erfaring og studier og falder i fire kategorier: Krop/Sind/Sjæl/Ånd.

Sådan bygger du dit ritual: Vælg noget fra hver gruppe – eller find på dit eget:

 1. Krop. Her er formålet at komme til stede i din krop og få jordforbindelse. Det er også at balancere dit nervesystem, så du både er i ro og levende i kontakt med dig selv og andre. 
  • Metoder, der hjælper med det er dans, Quigong, yoga, vandreture i naturen eller havbade, EFT-tapping, Heart Math, pranayama eller andre vejrtrækningsøvelser, at lave og spise sund og nærende kost og andre traumesensitive metoder. 
 1. Sind. Formålet med at arbejde med dit sind er at finde så megen ro som muligt i dig selv og at arbejde henimod at den voksne, kærligste del af dig er den, der mest styrer din indre tilstand og dine valg og kan rumme de mere sårede eller umodne dele af dig. 
  • Teknikker og metoder, der hjælper her: Indre barn-arbejde, meditation, mindfulness, psykoterapi, visualisering og dagbogsskrivning, f.eks. morgensider.
 1. Sjæl. Formålet her er at forbinde dig med det, din sjæl længes efter at folde ud, altså dit livsformål. 
  • Metoder, der hjælper dig med at få kontakt med din sjæls kerne: Frit maleri eller tegning, “guided imagery” – f.eks. Med musik eller stemme, ritualer, meditation, kontakt til din indre vise del, drømmearbejde.
 1. Ånd. Formålet med at forbinde dig med din ånd er at kontakte livsenergi, begejstring og en fornemmelse af, at der er noget større, der skaber, holder dig og animerer dig. 
  • Metoder, der hjælper dig med at forbinde dig med ånd er: Bøn, meditation, tid i naturen, at lytte til eller skabe musik med andre, kontemplativ gang eller dans. 

Når du har valgt eller fundet på en metode fra hver gruppe, beslutter du, hvor længe du vil gøre hver ting og i hvilken rækkefølge. 

For tiden vælger for eksempel Heart Math og indre barn-arbejde til lige, når jeg vågner, bagefter danser jeg til musik, der inspirerer og centrerer mig, og endelig laver jeg sund mad og skriver dagbog om mine følelser, drømme og visioner mens jeg spiser. Til sidst visualiserer og beder jeg en bøn for mig selv, mine kære og verden inden jeg begynder at arbejde. Det hele tager en times tid. 

Hvordan har du lyst til at støtte dig selv? Har du et morgenritual?

Hvis du har lyst til at få min støtte til selv at skabe den helt rigtige selvomsorg for hele dig med krop, sind, sjæl og ånd hver dag, eller hvis du kender nogen, der har brug for lige netop det, vil jeg varmt anbefale dig at få HEL-kortene.

Lige nu og indtil jeg går på juleferie sender jeg dem til hele Norden med fri fragt her: