Når det bare ikke er nok at trække vejret dybt

Kreativitet, selvheling, stress, vagusnerven

Når det bare ikke er nok at trække vejret dybt

Når det bare ikke er nok at trække vejret dybt 2048 1536 Karin von Daler Healing Arts

Efter en lang og hård tid er din kreativitet måske lidt langt væk. Kreativiteten forsvinder let, når dit system går i overlevelses-parathed i de fire stresstilstande fight, flight, freeze eller faint (det er kamp, flugt, frys eller kollaps på dansk – men det er lidt nemmere at huske med de fire f’er :). 

Men vidste du, at det at udtrykke din kreativitet sammen med andre faktisk er en af de bedste måde at komme ud af stress og i kontakt med den stærkeste og sundeste del af dit nervesystem? Når du synger, leger, lytter til musik, eller er sammen med andre (selv online), du føler dig tryg ved, aktiverer du vagusnerven. 

Vagusnerven er kroppens største og måske vigtigste nerve, og når den bliver aktiveret på den rigtige måde, falder dit blodtryk – du kommer ud af stress og traumereaktioner. Du føler dig tilpas og sikker i dig selv. Og jo mere du er der, jo mere kan du være kreativ og være tryg sammen med andre. Så det er en selvforstærkende proces, der styrker krop og sjæl, for at sige det meget forenklet. 

Men skal vi ikke bare træne og meditere for at stresse af? Er det nu forkert? Nej, træning er supervigtigt, men den forkerte og for hårde slags kan føre til mere stress. Meditation og vejrtrækning er også fantastiske redskaber til selvheling, men kan føre til, at vi bliver så afslappede, at vi går i kollaps, og bliver trætte, indadvendte og depressive. De kan også trigger traumer, som kan være svære at håndtere uden støtte. 

De her tanker har jeg fra den Polyvagale teori af Stephen Porges, og fra HeartMath folkene i Californien. De har forsket i det her i årtier. 

Mine nye HEL-kort er designet til at hjælpe dig ud af stress og ind i den sunde, selvhelende kreativitet, med dig selv og med andre. De er på vej i trykken lige nu hos Wonderland Publishing i USA. 

HEL-kortene passer til HEL-nøglerne, et af mine onlinekurser, som du kan se her. Sådan her siger en af dem, der var med sidste gang, jeg kørte kurset.

“Jeg har fundet nye muligheder ved at arbejde intuitivt og dermed fundet ”guld” i mine gemmer. Men det største har nok været at finde troen på mig selv – mit værd – og det at have tillid til at det, jeg fornemmer er sandt. Jeg har velvære-fornemmelser og glæde oftere, end jeg har haft i lang tid.”

Når HEL-kortene lander, åbner jeg for tilmeldinger til de helt nye webinarer, hvor vi bruger kortene sammen. Skriv til mig, hvis du vil høre fra mig, så snart det starter.

Pas godt på dig så længe.

Kærlig hilsen,

Karin