Nytårsritualet, der nærer din sjæl og giver dit liv retning

Nytårsritualet, der nærer din sjæl og giver dit liv retning

Nytårsritualet, der nærer din sjæl og giver dit liv retning 2560 1810 Karin von Daler Healing Arts

Det er endelig tid til dit store nytårsritual, og jeg har glædet mig!

Det handler om at se på, hvor du er i dit liv og hvilken retning, du gerne vil i. Jeg glæder mig til at lave det sammen her i december og januar.

Det handler om at værdsætte det smukke og lære af det svære. Det handler om at være kærligt skabende i det liv, du lever. 

Det er som om, vores kultur har glemt at vi mennesker har brug for mange smukke, stærke og gentagne overgangsritualer, for at kunne markere forandringer og hjælpe os på vej. Et ritual, der giver mening for viskvinden og heksen i dig,  når livet og årstiderne ændrer sig? Jeg taler om et ritual til din sjæl, som giver dig mulighed for at slippe det gamle, høste læringen fra det og få kontakt til, hvad du dybest set længes efter og har lyst til i det nye.

Ritualet har fire trin. Det er enkelt og tager en lille time hele vejen igennem.

Du får brug for: Et hyggeligt sted at sidde. En kop eller termokande med noget dejlig varmt at drikke i. Dagbog/blok, papir, pen, farver og måske noget stof eller sten eller andet, du får lyst til at bruge.

Første trin: Tag alt det gode med dig:

Først skriver du alt det ned, du er rigtig glad for at have skabt og oplevet i det sidste år. Småt og stort. Få det hele med…Lav gerne nogle krusedulle-tegninger af det, du har lyst til at dyrke lidt mere. Mærk din taknemmelighed og måske stolthed!

Andet trin: Giv slip på og lær af det, der var svært:

Så skriver du ned, hvad der har været hårdt, forfærdeligt, udfordrende osv. Skriv dernæst ned, hvad du har lært af det (eller er ved at lære). Giv plads til alle følelser her og skriv ikke for pænt. Glem grammatik og æstetik.

Tegn det, der har mest energi, og giv det et udtryk. Skriv det vigtigste ned, du tager med dig som god læring og støtte og gem det i din dagbog eller et andet godt sted.

Giv slip på alt det andet, som du gerne af med: Riv papiret i stykker, brænd det (på en sikker måde) eller læg det til papirgenbrug. Mærk, hvad det gør i din krop og se for dig, at det letter og forsvinder fra dig.

Tredie trin: Skab det nye:

Skriv det ned, du længes efter, og allerdybest ønsker dig at skabe i det næste år. Vær specifik og lad dit ubevidste lege med: Lyt til og mærk kroppen, de indre billeder, dine spontane impulser, dine drømme.

Det kan være et bedre helbred, et smukt og helende parforhold, et arbejde, der understøtter dig og dit liv, et tydeligere kald eller kunstnerisk udfoldelse. Vær ærlig og lad dig selv vide, hvad du allerhelst vil, ønsker dig og har lyst til.

Skriv eller lav et billede, en collage eller skulptur om alt det, du gerne vil skabe. Mens du laver det, så forestil dig at det allerede er sket. Nyd det med alle sanser. Gå på opdagelse i det.

Fjerde trin: Plant det nye i tid og rum: 

Forestil dig dit liv på en fysisk tidslinje her i det rum, hvor du er. Tag det, du har skrevet ned eller tegnet, som du ønsker at opleve mere af i fremtiden og læg det fysisk på gulvet, der hvor du har din fremtid på tidslinien. Du kan bruge dine ord, tegninger, smukke sten, stof, symboler, dans eller hvad du vil for at gøre det konkret og tydeligt.

Stil dig eller dans ud i fremtiden og oplev hver af de nye mål, intentioner og oplevelser, som om de allerede er sket. Få alle sanserne med, så du kan høre og smage, hvordan det er at LEVE der.

Mest af alt håber jeg, du vil nyde at lave det og vise dig selv kærlig og kreativ omsorg.

Ritualet er fra HEL-kortene: kortene, der lærer dig og dine at hele sig selv gennem deres kreativitet.

De er netop er udkommet en i en flot og helt ny udgave på engelsk! Og der er juletilbud alle på BÅDE danske og engelske kort, så du kan få dem billigere end nogenside og sende dem gratis til venner og familie til jul eller nytår. Tilbudet gælder bare en uge endnu.