Sådan arbejder du kreativt med at hele dit sind

Sådan arbejder du kreativt med at hele dit sind

Sådan arbejder du kreativt med at hele dit sind 2560 2560 Karin von Daler Healing Arts

Hej og velkommen til sommerens første blogindlæg. Tusind tak for at du er her!

Kan man hele sig selv kreativt med tanker? Er arbejdet med tanker ikke noget man gør i kognitiv terapi? 

Jo det lyder som lidt af en modsigelse. Dine tanker er måske hverken kreative eller cool, de gentager sig selv, er for kritiske. Sådan har jeg det også tit. Vores tanker kan forårsage enorm lidelse for os selv og andre. 

Men tankerne kommer fra sindet, som også er der, hvor din imagination, din forestillingsevne, opstår. Det er her, nye idéer til en bedre fremtid spirer, og hvor du kan rejse ind i dine drømme.

Jeg tror på, at god terapi og selvheling skal arbejde på alle niveauer af den menneskelige erfaring. Krop, sind, sjæl og ånd.  Og på, at kreativiteten kan hjælpe os i arbejdet på alle de planer – også med tankerne. 

Hvad hvis det at ændre dine tanker kan være en form for radikal kreativitet i sig selv? Ved at ændre vores perspektiv og lege med vores tanker erkender vi, at vi ejer vores eget sind. Vi kan forme vores tanker så vi får det bedre og og ovenikøbet skabe nye veje i vores hjerner.

Forestil dig, at du har tanken “Jeg skal lave X nu (sæt det ind, du kæmper med at få gjort), og det skal være perfekt, så alle kan lide det.” Hvad får den tanke dig til at føle? Sandsynligvis træthed, anspændthed og alt andet end kreativitet.

Men hvad hvis vi leger kreativt med at skrive sætningen ned og ændre den, så den bliver mere mere sand, objektiv, neutral, logisk og hjælpsom?

Det kunne være: “Jeg tillader mig selv at nyde at lave/gøre X langsomt og legende, så jeg selv nyder det og bliver inspireret. Måske smitter det så nogle af de mennesker, der ser/hører/læser det.” Hvordan har du det med den tanke? Jeg bliver faktisk lige nu mere afslappet (skuldrene faldt 5 cm. ned), mere legende og lidt lettere i det.

En simpel men kreativ ændring i perspektivet kan transformere vores oplevelse fuldstændig. Ved at lege kreativt med vores tanker kan vi frigøre os selv fra unødig lidelse her og nu. 

Jeg har lavet en del nye videoer med de teknikker, jeg selv bruger hver dag, når jeg arbejder med klienter og elever (og med mig selv!). Jeg håber, de vil inspirere dig til at udforske dit eget kreative og skabelystne sind.

Jeg ønsker dig kreative tanker. Lad dem guide dig mod et mere meningsfyldt og inspireret liv.

Med kærlige og kreative hilsner

Karin