Sådan bruger du din tid bedst – for dig

Sådan bruger du din tid bedst – for dig

Sådan bruger du din tid bedst – for dig 503 671 Karin von Daler Healing Arts

Godt nytår og glædelig januar fuldmåne! Det nye årti er i fuld gang, og der bevæger sig nye, kreative kræfter i og omkring os fra det dybe mørke.

Har du det som jeg, at der er en masse, du gerne vil hele, skabe og ændre for dig selv og i verden? Og har du det også samtidig sådan, at du er følsom og ikke har lyst til at være stresset og presset længere?

Jeg har et rigtig godt miniritual, en teknik, som jeg selv bruger, som gør, at jeg kan fokusere på det, der giver mig og dem omkring mig mest mulig heling og kreative kræfter.

Tidligere havde jeg en tendens til at overvælde mig selv med gode ideer, som jeg så kastede mig over, sikker på, at de alle var lige livsvigtige, og så endte det med, at jeg ikke rigtig fik fordybet mig i noget og blev totalt udmattet. Andre gange fik jeg lavet en masse (mails, regnskab, møder, indkøb), men intet af det føltes vigtigt og nærende for mig.

Nu går det bedre og jeg får ret tit gjort noget færdig, jeg er glad for, f.eks mine nye, kreative selvhelingskort, til kurset Kunsten at hele dig selv, som udkommer en gang i 2020. Jeg tror i dag mere på, at der er en måde at få levendegjort mine kreative ideer i verden, på en måde, der er bæredygtig, i balance med den ydre og indre natur. Gør du?

Her er mit tip… Det er inspireret af Stephen Covey, som kalder det The Eisenhower Matrix, og det fungerer rigtig godt for mig. 

Jeg har omskrevet det til kreative og følsomme typer som dig og mig, << Test First Name >>.

Det tager mindre end 10 minutter og det kan hjælpe dig, både med kreativitet og med stress…

Begynd her:

Skriv ned, hvad du gerne vil nå i dag (eller du kan lave det for denne uge, denne måned, dette år, dette årti) på en helt almindelig liste.

Tegn fire kasser eller bobler på et stykke papir.

1. I den første boble skriver du alle de opgaver, der er vigtige, og som haster.

Det kan være kriser, deadlines og problemer, der har med de vigtige ting i dit liv at gøre. Det, der betyder noget for dig og som er akut eller presserende. F.eks en opringning om et familiemedlem eller en klient, der har brug for din hjælp lige nu, eller den selvangivelse, du skal have lavet, så din økonomi hænger sammen. Det kan være dit job, som du skal møde på, for at tjene penge til dit liv og hverdag. Eller, du har lovet at skrive et oplæg færdigt til et kursus, du er ved at udvikle sammen med andre, og det skal sendes i dag.

2. I den anden boble skriver du alle de opgaver og projekter, der er vigtige for dig, men som ikke haster.

Det er dine kreative projekter, dine forhold til andre mennesker, langtidsplanlægning og rekreation. Tænk på alt det, der føles som dit kald, det du er her for at lave. Det kan være at få malet, skrevet, mediteret, undervist, udviklet nye ideer, ringet til din bedste ven, bevæget dig i naturen. Denne her boble er den vigtigste at dyrke……Kan du mærke det?

3. I den tredie boble skriver du det, der haster, men ikke er særlig vigtigt for dig.
Det er møder, mails, telefonbeskeder, dagligdagsaktiviteter, deadlines med ting, der skal gøres, men som ikke har nogen dybere mening for dig.

4. I den fjerde boble skriver du det, der hverken er vigtigt eller haster.

Ja, det er sociale medier, folk der kontakter dig med noget, du ikke er interesseret i, møder og projekter, du egentlig ikke vil deltage i og andet, der faktisk spilder din tid.

Sådan prioriterer du for at få ro, føle at du bevæger dig i en meningsfuld og kreativt retning, og holder dig sundere og gladere:

  • Gør det, der står i boble et med det samme. Bare få det gjort.
  • Gå i gang med det, der står i boble to lige så snart, du er færdig med boble et. Brug det meste af dagen, fritiden (eller ugen, måneden, året) i boble to. Det er her, næsten alt det gode sker. Det er mest her, du får ro, mening, kreativitet, gode relationer, alt det gode i livet.
  • Sæt punkterne fra boble tre i kalenderen. Jeg ordner f.eks mit regnskab på et bestemt tidspunkt hver uge, mails på et andet…Skriv ned i kalenderen, hvornår du vil ordne hvert eneste punkt, så det er ude af dit hoved og du kan være rolig ved, at det bliver gjort. Så kan du fokusere på boble to indtil da.
  • Drop bare boble fire, eller gør det kun, når du er færdig med de andre bobler…

Hvad mon du vil få ud af øvelsen? Jeg håber, du bliver glad for den, og at du vil få et kreativt, ustressende år, hvor det, der er vigtigst for dig, kommer til at fylde og nære dig.

Jeg skal også lige huske at sige, at der er ganske få pladser på kurset i kreativ selvheling gennem ritualer i maj.  Det bliver en fantastisk, varm og klog gruppe, tror jeg. Du er hjerteligt velkommen til at besøge mig www.karinvondaler.com og se mere, eller du kan ringe til mig på 61692042, hvis du vil med, eller bare vil sige hej.

Mange kærlige hilsner,

Karin