Skab dig! Et kreativt nytårsritual til at skabe det år, du ønsker dig

Skab dig! Et kreativt nytårsritual til at skabe det år, du ønsker dig

Skab dig! Et kreativt nytårsritual til at skabe det år, du ønsker dig 1919 2560 Karin von Daler Healing Arts

Hold op med at skabe dig!

Det hørte jeg indimellem, da jeg var barn, når jeg var ekstra vild, kreativ eller udtryksfuld med mine følelser. Det gjorde ondt og gjorde, at jeg i mange år skammede mig netop over de tre (dejlige) måder at være på.

Fik du også det budskab? Hvad gjorde det ved dig?

At skabe sig er ellers noget smukt, hvis du tænker helt bogstaveligt på det. At skabe dig, at skabe dit liv er at vælge, hvad og hvem du gerne vil være, hvad du gerne vil give, hvad du vil stå for – og så faktisk bygge det, gøre det, lave det, forme det her og nu i verden.

Jeg tror på, at vi kan skabe os hele. Og jeg tror på, at verden har brug for, at vi sammen skaber os, bevidst skaber den verden, vi ønsker os.

For mig starter det med at vide og vælge, hvordan jeg vil bruge min tid – f.eks. det her smukke, nye år. Jeg gør det med et nytårsritual, som jeg er begyndt at lave i januar, hvis kulde og mørke giver mig lyst til at gå indad, lade noget vokse og spire stille.

Du kan gøre som jeg skriver her, eller lade dig inspirere til at skabe dit eget.

Du får brug for:

Dagbog/blok, papir, pen, farver og måske noget stof, nogle symboler eller sten, du kan lide.

Første trin:

Tag alt det gode med dig.

Først skriver du alt det ned, du er rigtig glad for at have oplevet og skabt i 2021. Småt og stort.

 • Få det hele med! Skriv ord og lav tegninger og krusseduller over alt det, du har lyst til at markere og fejre.
 • Mærk de følelser, du har i kroppen, mens du nyder det – anerkend dig selv.
 • Skriv det i farver eller med tegninger, så du virkelig kan nyde det og se det tydeligt.

Andet trin:

Giv slip på, og lær af alt det, der var svært.

 • Skriv ned, hvad der har været hårdt, forfærdeligt, udfordrende osv. i 2021!
 • Skriv ned, eller tegn, hvad du har lært af det svære (eller er ved at lære, gerne vil lære). Giv plads til alle følelser her og skriv og tegn ikke for pænt.
 • Skriv nu det vigtigste ned, du tager med dig ind i 2022 som god læring og støtte. Skriv det smukt ned i din bog eller på dit papir sammen med det, du skrev i første trin ovenfor.
 • Giv slip på alt det, du ikke vil have med ind i 2022 og gerne vil slippe: Riv papiret i stykker, brænd det sikkert eller læg det til papirgenbrug. Mærk, hvad det gør i din krop og se for dig, at det letter og forsvinder fra dig.

Tredie trin:

Skab det nye.

Nu skriver eller tegner du (eller laver collage eller andet) det, du længes efter, og allerdybest ønsker dig at skabe i det næste år. Mærk godt efter. Det her handler ikke om at sætte sig mål. Det handler om, hvad du har lyst til, hvad din krop og sjæl kalder på.

Prøv de her spørgsmål: Hvad ville du have lyst til at skabe, hvis 2022 var sidste chance? Hvad fylder dig med glæde og spænding? Hvad ville virkelig gøre en kæmpe forskel for dig? Skriv gerne flere ting ned, og så mærk efter, hvad der giver dig mest energi.

Det kan være et bedre helbred, et smukt og helende parforhold, et arbejde, der understøtter dig og dit liv, et tydeligere kald, det at udfolde/udstille din kunst, eller et projekt, der hjælper en bestemt gruppe eller løser et problem i verden. Vær ærlig og lad dig selv vide, hvad du allerhelst vil og har lyst til.

 • Vær specifik og lad dit ubevidste lege med: Lyt til og mærk kroppen, de indre billeder, dine spontane impulser, dine drømme.
 • Skriv eller lav et billede om alt det, du gerne vil skabe.  Gå på opdagelse i det.

Fjerde trin:

Plant det nye i tid og rum.

 • Forestil dig dit liv på en fysisk tidslinie eller tidsbue her i det rum, hvor du er.
 • Tag det, du har skrevet ned om, hvad du har lyst til at skabe og længes efter, og “læg” det i fremtiden, altså fysisk, på gulvet, der hvor du har din fremtid på selve tidslinien. Du kan bruge dine ord, tegninger, smukke sten, stof, symboler eller hvad du vil for at gøre det konkret og tydeligt – og smukt.
 • Stil dig “i fremtiden” som du har lavet op gulvet og oplev det, du har lyst til at skabe i 2022, som om de allerede er sket. Få alle sanserne med, så du kan se, mærke, høre og smage, hvordan det er at LEVE der, når alt det her har foldet sig ud.
 • Kom tilbage til nuet og se for dig, hvad der ligger foran dig. Se på al din læring og spørg dig selv: hvad er mit første skridt henimod at skabe det her i 2022?

Lad os skabe os noget mere i 2022. Hvad vil du skabe? Skriv det til mig, så jeg kan støtte dig i det.

Kærligst, Karin