Solhvervsritualet, der viser dig lyset i mørket.

Solhvervsritualet, der viser dig lyset i mørket.

Solhvervsritualet, der viser dig lyset i mørket. 507 676 Karin von Daler Healing Arts

Solhvervsritualet, der viser dig lyset i mørket

 

Så nåede vi til slutningen af det svære, intense og transformerende 2020.

Nymånemørket er faldet på, og vi nærmer os vintersolhverv.

Tiden er mørk, og mange af os har oplevet tab og smerte i år. Mit hjerte er fuldt af sorg over at have mistet min elskede bonusbedstemor for nogle dage siden. Men jeg ved, at i al sorg bor kimen til det nye. I mørket lyser selv det mindste lys klart. Det er lige i hendes ånd. Hun elskede at synge og gjorde det til få dage før hun sov ind.

Jeg har det på samme måde. Jeg elsker og finder trøst og inspiration i en mørk tid i de her kloge ord fra Brorson:

“Når hjertet sidder mest beklemt, da bliver glædens harpe stemt.”

Det, at vi sørger og er i mørket, gør os tilgængelige for større glæde, mening og kærlighed.

Mørket er frugtbart, og det er lige nu, noget nyt kan fødes i dig, mellem os og på hele jorden, som en lysende stjerne på vinternattehimmelen.

Den gamle naturbaserede tro siger nemlig også, at vintersolhvervet har særlige kræfter til at sende dig drømmesyn, intuition og klarsyn om, hvad der er på vej til dig fra det dybe, frugtbare mørke. Tænk på et spirende frø i den dybe, mørke jord eller et voksende barn i livmoderen.

Midt i en mørk nat, hvor vi ligger vågne og ulykkelige og ikke kan finde os selv, kan en klarhed, beslutning og vej fødes og blive klar som en skarpt lysende stjerne på en dybsort himmel. Fra denne klarhed kan det, vi ønsker os langsomt fødes i vores daglige liv.

Det her ritual bygger på den kraft, og jeg har lavet det til dig.

Det giver dig mulighed for at slippe det gamle år, finde din ledestjerne igen, og plante kraftfulde frø, der kan spire i 2021! Det er kunstterapi, shamanisme og neuroaffektiv selvheling i et.

Jeg vil elske at høre fra dig, hvis du vil sende dine tanker, billeder eller musik. Og jeg vil nyde at tænke på at lave ritualet sammen med dig.

Kærlige hilsner og tak for at du ville være med her i 2020, det var rigtig godt at være sammen om det hele.

Karin

Ritualet kommer her.

Du er velkommen til at ændre det, hvis du får lyst til noget andet, men rammen virker! Når jeg inviterer dig til at tegne og skrive, kan du vælge at danse eller synge i stedet for. Der er frit slag.

Det er meget enkelt og tager en times tid at lave hele vejen igennem.

Du får brug for:

Dagbog/blok, papir, pen, farver og måske noget stof eller sten, eller andre smukke materialer.

Første trin:

Tag alt det gode med dig.

Først skriver du alt det ned, du er rigtig glad for at have oplevet og skabt i 2020. Småt og stort.

 • Få det hele med! Skriv ord og lav tegninger og krusseduller over alt det, du har lyst til at dyrke lidt mere.
 • Mærk de følelser, du har i kroppen, mens du nyder det.

Andet trin:

Giv slip på, og lær af, det, der var svært.

 • Skriv ned, hvad der har været hårdt, forfærdeligt, udfordrende osv. (hallo, 2020!).
 • Skriv nu ned, eller tegn, hvad du har lært af det (eller er ved at lære). Giv plads til alle følelser her og skriv og tegn ikke for pænt. Giv den gas og glem grammatik og æstetik. Tegn det, der har mest energi….
 • Skriv nu det vigtigste ned, du tager med dig som god læring og støtte og gem det i din dagbog eller et andet godt sted.
 • Giv slip på alt det, du gerne vil slippe: Riv papiret i stykker, brænd det sikkert eller læg det til papirgenbrug. Mærk, hvad det gør i din krop og se for dig, at det letter og forsvinder fra dig.

Tredie trin:

Skab det nye.

Nu skriver eller tegner du (eller laver collage eller andet) det, du længes efter, og allerdybest ønsker dig at skabe i det næste år. Mærk godt efter. Det her handler ikke om at sætte sig mål. Det handler om, hvad du længes efter og har lyst til. Hvad der gerne vil vokse og lyse i dig.

 • Vær specifik og lad dit ubevidste lege med: Lyt til og MÆRK kroppen, de indre billeder, dine spontane impulser, dine drømme.
 • Det kan være et bedre helbred, et smukt og helende parforhold, et arbejde, der understøtter dig og dit liv, et tydeligere kald, det at udfolde/udstille din kunst. Vær ærlig og lad dig selv vide, hvad du allerhelst vil og har lyst til.
 • Skriv eller lav et billede, en collage eller skulptur om alt det, du gerne vil skabe.  Gå på opdagelse i det.

Fjerde trin:

Plant det nye i tid og rum.

 • Forestil dig dit liv på en fysisk tidslinie eller tidsbue her i det rum, hvor du er.
 • Tag det, du har skrevet ned eller tegnet eller formet om, hvad du har lyst til at skabe og længes efter, og “læg” det i fremtiden, altså fysisk, på gulvet, der hvor du har din fremtid på selve tidslinien. Du kan bruge dine ord, tegninger, smukke sten, stof, symboler eller hvad du vil for at gøre det konkret og tydeligt.
 • Stil dig “i fremtiden” og oplev hver af de nye mål, intentioner og oplevelser, som om de allerede er sket. Få alle sanserne med, så du kan høre og smage, hvordan det er at LEVE der, når alt det her har foldet sig ud.

Jeg glæder mig til at høre, hvad du oplever. Del gerne nyhedsbrevet her med andre, så de kan få glæde af ritualet.