KUNSTTERAPI


PSYKOLOG OG KUNSTTERAPEUT KARIN VON DALER TILBYDER TERAPI ONLINE OG PÅ FREDERIKSBERG


Designet til at passe til dig – ikke omvendt.


Er du aldrig god nok?

Du kæmper med dig selv. Du føler dig aldrig god nok, selvom du arbejder hårdt. Du har svært ved at sætte fingeren på, hvad der er galt.

Du har måske svært ved at finde  – eller beholde – en partner, du kan være dig selv overfor. Eller du har et arbejde, du er god til, men gruer for at komme hen til om morgenen.

Du har altid følt, du skulle være alt muligt – bare ikke dig selv. Du kan – og vil – ikke leve op til din families forventninger og du er udmattet.

Det går ud over din søvn, din energi og dit helbred. Du er anspændt. Ked af det og stresset. Det er som om, du ikke kan finde din plads i livet og få det helt grundlæggende til at fungere.

Jeg arbejder med sensitive, kreative mennesker, der gør sig umage og arbejder hårdt, men hele tiden tvivler på sig selv. De er stressede og anspændte, og ved ikke hvorfor. De skælder sig selv ud, men længes bare efter at kunne være sig selv, uden at hele livet vælter.

Folk, du kender siger, at de undrer sig for du har da alt det, der skal til, ikke?

På papiret jo, men du kæmper og er ikke sikker på hvorfor. Du er heller ikke helt sikker på, hvilken slags hjælp, du har brug for. Måske har du oplevet depression, angst, traumer eller langtidsstress. 

Du bekymrer dig og tænker, det måske bare er din egen skyld og at der måske er noget galt med dig.  Så du tager dig sammen. Står op om morgenen, klæder dig pænt på og gør det, du skal. 

Men du har ikke lyst til at leve så ulykkeligt, i kamp og stress. Så du gør dig mere umage og prøver noget. Måske samtaleterapi, træning eller mindfulness-meditationer? 

Det hjælper lidt – men ikke nok. Du vil have det bedre, uden at hele dit liv vælter, uden at alt ved dig skal laves om – for det kan du selvfølgelig ikke.


Lyder det her som dig? Du føler dig:

 • Stresset og rastløs.
 • Udmattet af dårlig søvn, afhængighed, spiseforstyrrelser eller traumer.
 • Udmattet, irriteret eller har ondt.
 • Rodløs og ude af kontakt med dig selv.
 • Forkert, for følsom. Du er aldrig god nok, lige meget hvordan, du gør det.
 • Fokuseret på at leve op til andres forventninger og værdier.
 • Fuld af opbygget sorg og vrede, der ikke må komme ud. Bange for, at andre trækker sig.
 • Som en tidsindstillet følelsesbombe. Du dæmper og undertrykker dig selv.
 • Ked af at du har svært ved at finde eller beholde et godt parforhold.
 • Ensom og har svært ved at være dig selv overfor andre.
 • Ude af stand til at mærke, hvad du vil, og ikke vil. Pleaser og bliver vred bagefter.
 • Udenfor. Du føler, du ser en gennem en rude på det gode liv, andre har.
 • Usikker på din plads i livet.
 • Bange for at gøre det, du egentlig gerne vil.


Jeg har 27 års erfaring med at hjælpe folk som dig med at: 

  • Blive i stand til at finde eller beholde partnere og venner.
  • Bygge sunde familier og forhold.
  • Få modet til at være sig selv og være ok med den, de er.
  • Få et sundt selvværd og tro på sig selv.
  • Løse gamle konflikter. Slutte fred med andre.
  • Mærke og udtrykke deres følelser uden at skubbe folk væk.
  • Sætte sunde grænser uden drama.
  • Give sig selv omsorg – ikke forlade sig selv.
  • Slippe traumer.
  • Slippe angst.
  • Komme tilbage i deres egen krop, så de kan nyde at være.
  • Få et sundt forhold til mad, søvn og motion.
  • Finde et nyt liv efter store kriser.
  • Navigere tryggere i verden og finde deres plads.
  • Opbygge en karriere, der giver dem glæde og mening.
  • Udtrykke deres kreativitet.​


Hvad er vigtigt for dig, når du vælger en terapeut?

  • Du vil lave om på de ting, der ikke duer i dit liv – uden at du skal lave dig selv helt om.
  • Du vil gerne føle dig set og forstået – accepteret og støttet – ikke dømt og vurderet.
  • Du bryder dig ikke om at blive forsøgt “fikset” på en overfladisk måde af en terapeut. Du skal føle dig meget tryg, før du kan gå i dybden.
  • Du vil ikke nøjes med at snakke om dine problemer og lette trykket. Du vil mærke og se at du får det bedre i dine forhold til andre, din selvomsorg, dit humør og dit arbejdsliv.
  • Du vil gerne have en empatisk, erfaren og præcis terapeut, der kan se, rumme og møde alt det, du gemmer i dig. En, der har erfaring med at hjælpe mennesker som dig.


Hvorfor kæmper du lige nu? Er du:


Ikke blevet mødt og set?

Der var meget godt i din barndom, men du har altid følt dig lidt udenfor i din familie. Lidt for følsom, anderledes, sagde de. De voksne omkring dig var måske meget optagede af sig selv.

I dine bedste øjeblikke fornemmer du, at der ikke er noget galt med dig. Du er bare følsom over for det der sker omkring dig, som andre kan finde ud af at lukke af for.

Du har vænnet dig til at give og aflæse andres behov i håbet om at de en dag vil møde dine.


I konflikt med dig selv?

Du har en længsel eller behov, som din rolle i familien ikke har givet plads til. Du skulle være alt muligt – bare ikke dig selv. Du forsøger at tilpasse dig og please, og du er bange for at miste alt, hvis du ikke gør det.


Træt af at please?

Du giver og giver og det virker ikke. Du undertrykker dig selv, føler dig vred, sorgfuld og alene. Dine drømme og ønsker er langt væk og svære at turde give plads til. Du prøver at leve op til forventningerne – og har glemt at leve.


For meget i dit hovede?

Du mærker ikke din krop, dine dybere følelser og behov. Dit hovede mærker du til gengæld meget til. Det kritiserer, dømmer og frygter derudaf, mens kroppen kæmper en kamp.

Den snakker til dig gennem søvnløshed, stress, smerter, raseri og angst – men du kan ikke længere høre, hvad den siger. Du ved, den holder fast på følelserne og traumerne men du aner ikke, hvordan du skal give slip på dem uden at hele dit liv vælter.


Terapi til dit sensitive barn eller teenager?

Børn bearbejder naturligt deres oplevelser og traumer og udtrykker sig gennem leg og kreativitet. Derfor er kunstterapi og legeterapi gode valg, når dit barn har det svært. Det er svært for børn at gå i samtaleorienteret terapi, fordi de ikke kan forklare, hvad der sker med dem. 

Sensitive unge bruger tit musik, bevægelse, drama, digte eller billedkunst til at udtrykke sig, og kunstterapi kan skabe tillid og bedring i angst, sociale problemer, skolevægring, læringsproblemer og traumer.

Jeg tilbyder kunstterapi og legeterapi til sensitive børn og unge, som ikke får den hjælp og støtte, der passer til dem i mere traditionel terapi eller i skolen og det kommunale system.

Jeg har hjulpet sensitive børn og unge med angst og uro, selvskade, problemer med venner og klassekammerater, mavepine, søvnproblemer, skolevægring og aggressiv adfærd.


Det siger andre klienter:

“Det her er noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.”

“Tusind tak for alt det, du har været og er for mig, tak for al din støtte og hjælp til at udvikle mig selv igennem årene, uden dig ville det ikke have været muligt!”

“Jeg mærker nye og ukendte kræfter bygge sig op i mig og jeg giver mere plads til glæden og nysgerrigheden. Jeg er taknemmelig over at livet synes at begynde at åbne sig for mig.”

“Jeg er meget glad for det arbejde, vi har gjort sammen, og er imponeret over dine kompetencer.”

“Mange, mange tak, Karin Jeg har tænkt over, hvor udsædvanligt det var for mig, at føle mig tryg nok til at bevæge mig i timen. Det er sårbart og kræver tillid, og du skaber virkelig det trygge rum. Det at bruge dans og bevægelser går udover ord. Jeg ved, du ved det, og jeg ved det, men da jeg faktisk gjorde det fik jeg en ny rigdom af læring fra min psyke og blev mindet om, den kraft, der er i kunstens sprog.”

“Det har været et livsændrende forløb. Jeg er et godt sted – og jeg har mig – også, når tingene bliver svære. Jeg sidder her bare med en fin kærlighed og taknemmelighed til dig og til det arbejde, vi har lavet sammen. Det helingsarbejde har ændret måden, hvorpå jeg er i stand til at være i relationer – og dermed kvaliteten af resten af mit liv. Jeg mærker, at en ny rejse er begyndt.”

“Jeg vil gerne endnu engang sige tusinde tak for et utroligt, fantastisk, lærerigt, uforglemmeligt og virkelig virkelig virkelig godt forløb. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville nå så langt og lære så meget og få sådan en indsigt i mig selv, mine relationer, mennesket generelt og i livet. Jeg er virkelig taknemmelig og vil aldrig glemme alle disse timer, som vi har haft sammen. Af hjertet tak. Jeg er dybt rørt og glad – og lykkelig for alt det jeg (vi) har opnået i det her…Jeg vil savne det.”

“For at komme ud af en livskrise, med stress og kræft, angst og trauma, er dine kompetencer og professionalisme den bedste vej tilbage til det normale liv…Tak fordi du gør det du gør og redder mennesker der har brug for en hånd når alt andet ikke virker.”

” Jeg kunne fornemme din faglige dybde på din hjemmeside. At vi ville have kemi og jeg kunne stole på dig – og have tillid til dig. Hvilket du til stadighed har bevist 🙂 Først ledte jeg efter hjælp med min spiseforstyrrelse. Men jeg fandt ud af at PTSD var drivkraften bag spiseforstyrrelsen. Følte mig ikke god nok i nogen henseender. Jeg var bange for at jeg aldrig ville få det bedre og kunne se den nedadgående kurve i min adfærd. Jeg ville gerne kunne finde ud af at navigere i en verden, hvor jeg kunne sætte grænser og finde min plads. Hos dig har jeg overkommet alle mine traumer succesfuldt. Jeg har fået mere selvværd og fundet mit indre kompas. Du har hjulpet mig med at finde ud af at give mig selv omsorg og selvtillid og navigere i en mere ufarlig verden. Dine metoder har altid virket for mig. Jeg har fået et helt nyt liv, jeg ikke vidste eksisterede.”

“Det store er, at du giver sådan, at jeg kan selv nu.”

“I value your insights greatly. I consider you the wisest person I have ever known…Thank you for caring so deeply.”

​”Jeg er meget taknemmelig for vores samarbejde, Karin. Der er slet ingen tvivl om, at du har hjulpet mig videre i mit liv; at du har hjulpet mig til at frigøre mig fra overvældende oplevelser og fra bånd, som jeg og mine omgivelser binder os selv og hinanden med. For det er jeg dig evigt taknemmelig!!”

“Det vigtigste jeg fik ud af de kreative øvelser er, at jeg nu har fundet ud af, at jeg kan li’ mig selv. Jeg har været mere optaget af at leve op til forventningerne end af at leve. Det er noget helt andet”

“Endnu engang, så har du været en fantastisk “fødselshjælper.””

“Du kan se mig, du kan rumme mig. Det er det, der har gjort terapien så dyb for mig.”

“I experience Karin as a deeply compassionate person who is highly skilled and very intuitive. She is a therapist beyond compare. I have seen her during more than one extremely challenging time in my life. She always seems to offer just the right direction of inquiry to help me explore a deeper part of my psyche. She offers grounded tools for behavior change and for restructuring one’s belief system as well as insightful reflection. Talking to her feels like sitting in an open meadow protected on all sides by a fence woven of soft ivy. My experience of Karin is both expansive and contained.”

“Du har været den bedste psykolog, jeg nogensinde har arbejdet hos, og jeg har gået til psykolog siden jeg var i midten af 20’erne. Jeg har aldrig mødt nogen, som så hurtigt og fuldstændigt præcist har kunne sætte sig ind i min situation og har vidst nøjagtigt, hvad der skulle gøres.”

“Alle nakkehår stritter når jeg i tidligere forløb har følt mig presset til noget i den situation der ellers skulle være et frirum. Når det sker lukker jeg ned for åbenheden og taler enten efter munden eller bliver kontrær og ultimativt stopper forløbet. At du er anerkendende og supporterende, giver mig fuld tillid til dig. Jeg ved at du vil mig det godt og kan hjælpe mig…Jeg behøver ikke at være så vred mere, det er en kæmpe lettelse. Jeg oplever mine reaktioner anderledes, mere rolige, jeg bliver ikke hidsig på mine børn, jeg oplever at jeg ikke behøver undertrykke så mange følelser, at følelserne er håndterbare og at jeg ikke skal bruge så mange kræfter på at kontrollere mig selv. Og idet det ikke er så farligt og ressourcekrævende, tør jeg sige mere og være mere direkte og ærlig. Jeg har bare lyst til at sige, at jeg er taknemmelig over at have mødt dig og for vores forløb og den forandring du har været en drivende faktor for, er sket hos mig og min familie.”​

“Det har været et fantastisk forløb, du har hjulpet mig med”

“Du har set mig og givet mig indsigt i dybder og nye perspektiver, som jeg har lært af, og som kan inspirere til videre “studier.” Jeg vil savne trygheden i at komme et sted, hvor jeg har kunnet give udtryk for mere eller mindre mærkelige tanker og få feedback. Jeg oplever en stolthed over at være vokset og føler stærkt, at jeg nok skal klare skærene fremover. Jeg har mod på at tage livtag med Selvet, stole mere på min intuition og stå ved mine meninger. ”

“Du hjalp mig så meget på vej og jeg er dig dybt taknemmelig.”

“Sikke en skøn samtalepartner, du er. Du spreder lys og klarhed over emnerne, og man føler sig tryg og glad i dit selskab.”

“Jeg vil bare sige dig en kæmpe tak for din hjælp på min udviklingsvej. Det virker, og det er bare så godt at mærke mine fremskridt:-) Vores arbejde sammen har haft en meget stor virkning og jeg føler mig mere end nogen sinde før forbundet med mig selv og på rette vej. Tusinde tak for din professionelle vejledning med alt dette. Du gør en kæmpeforskel for mig.”

“Jeg stillede spørgsmålstegn ved terapi: kan jeg ikke bare gøre det selv, kan jeg ikke bare være sund? Og så landede dine blide visdomsord virkelig på det rigtige sted i min krop og har siden lavet krusninger af tillid til processen. 41 års oplevelser ændrer sig ikke på et par timer. Så jeg forpligter mig på rejsen fremad med en blid mildhed. Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed for at dele din specielle gave, at vide, hvornår du skal presse på hvornår, du skal stoppe og lytte dybt. Tak.”

“Dit store engagement og omsorgsfulde måde at være på, har gjort at jeg er hvor jeg er idag. Din måde at bruge din intuition og din viden har gjort, at jeg har følt mig set og forstået. De sværeste år i mit liv kan jeg så småt se mig på vej igennem.”